Бизнесът защитава закона за концесиите

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България е изпратила писмо до президента Румен Радев в защита на Закона за концесиите.

В него подробно е изложена позицията на браншовата организация, откъдето са посочили, че  не са съгласни с упреците към нормативния акт. Датата на писмото е 31 януари, два дни преди държавният глава да наложи ветото.

От КРИБ обясняват, че не са съгласни с основния аргумент от „Дондуков“ 2 – че текстовете не са били подложени на сериозно обществено обсъждане.

„Българският бизнес активно участваше във всички етапи на по законопроекта като пряко заинтересована страна. Ние считаме, че прилагането на европейското право, принципи, процедури и изисквания, е не просто задължение, но и логичен избор. Приемането на Закона за концесиите е не само пряко свързано с ангажиментите на България, произтичащи от членството й в ЕС, но и акт, отлагането на който ще доведе до налагането на неизбежни санкции“, пишат от КРИБ. Текстът е подписан от Евгений Иванов, изпълнителен директор на организацията.

В 11 ч в понеделник КРИБ, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България ще представят своите приоритети за 2017 г. на пресконференция в София. На нея те ще отговарят и на въпроси за ползите от Закона за концесиите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Да ама вий сте хора на боко, а не на радев. Ако бехте негови – нямаше да има проблеми със законите.
    Нищо лично, просто евроатлантически ценности.

  2. Народа няма шанс. Тия не мислят за народа. Те искатда ни унижат и унищожат. Вземат ни последните пари с паравани,като еврофутбол, казина, trade.com, както и други подобни пирамиди

  3. По закона за концесиите природните ни богатства се изнизват от България , но от КРИБ и другите такива организации явно печелят и като герберастите плашат със санкции от Брюксел . Дано Радев колкото му позволяват пълномощията , се противопостави ефективно на ограбването ни .

  4. Лъжат хората с разни залагания, лотарии, трейдване и търкане на разни билети, които не носят никаква печалба. Обират на хората последните спестявания и ги правят жертва на легален обир.

Отговорете