Бизнесът и съвременните технологии

Последният половин век промени коренно микро и макро средата, в която живеем. Технологиите толкова здраво се внедриха в живота на човека, че по-голямата част от човечеството не може да си представи живота без тях. Тук може би трябва да споменем, че те са създали и немалка зависимост. Съвременният бизнес е почти немислим без работещ компютър и интернет реклама. Средствата за комуникация не само промениха коренно общуването между нас, но и навлязоха в много икономически сектори. Един от тях е кредитирането: можете да получите нови SMS заеми (nya smslån) само по мобилния си телефон. Колко тривиално, но факт.

Технологиите позволяват да живеем, да се движим, да се снабдим с необходимото за живота много по-бързо. В България все повече компании се свързват с пазарите от далечния изток. Там търговията с електронни продукти е много по-добре развита.

Виртуалното пространство

Това е интернет пространство, което дава възможност на много компании, които преди време тънеха в забвение поради локацията или естеството на бизнеса си, да станат известни. Например един музей може в интернет да направи презентация на това, което излага. По този начин може да предизвика реакция в социалните мрежи, медиите, а от там дори и в политическите сили на държавата. И всичко това става много бързо.

Помислете дали сте достатъчно находчиви и дали успявате да представите вашият бизнес по подобен начин. Ако можете, какви биха били резултатите?

За съвременното обществото разстоянията не съществуват. Светът се е превърнал в едно голямо село. Ако някой живее от другата страна на Атлантика, това съвсем не означава, че няма да видите лицето му или да чуете гласа му. Това, разбира се, отразява и на бизнеса. Далечните бизнес контакти позволяват много страни да осъществят огромен износ в Европа и в развитите държави по света. Най-голям пример за това е Китай. Умелото използване на интернет маркетинга, електронните разплащателни системи и евтиното серийно производство направи икономическия бум възможен там.

3D принтирането

Тази технология може да доведе до главозамайващи резултати не само в производството и търговията, но и в много други сектори. След като цената на 3D принтерите стане по-достъпна за бизнеса, се очаква оптимизиране на производителността, качеството и цената на новите продукти. От друга страна това ново, по-бързо и качествено производство ще влезе в сблъсък с естествените манифактури с човешко участие. Всичко ново има своята цена.

Тези устройства работят с файлов чертеж, който и вие самите можете да направите. Така можете да се превърнете в дизайнер на ваши уникални кухни, обзавеждане, части за автомобили, детски играчки, сувенири и ... списъкът може да продължи безкрайно.

Софтуер и бизнес в България

IT секторът е новият модерен клон, привличащ голяма част от младите хора. Писането на код, софтуерното инженерство и свързаните с това професии преобрази в известна степен цялата страна. Появи се ново общество, което е интелигентно и може да остане да живее в България, без да изпитва лишения.

Много фирми разработват не само уеб приложения, но и приложения за смарт телефони. Популярността им все повече нараства и вече можете да получите дори SMS кредит без кредитна информация (sms lån direkt utan uc), докато карате колата си към работа. Влиянието на смарт телефоните не е еднозначно. Новата среда на живот разбира се има и много недостатъци – влиянието на игрите върху младите, понижаване на физическата активност, психологическия аспект и много други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари