Бизнесът срещу вдигане на тол таксите

Превозвачите да имат 7 дни да си платят недекларирани тол сегменти преди да им се начисляват компенсаторна такса и максимален тол за деня.

Да се плаща само за транзитните шосета втори клас

Тол таксите да бъдат увеличени най-рано от 1 януари 2023 г. като антиинфлационна мярка, настояват от Асоциацията на организациите на българските работодатели. Да се изготви план за постепенно и плавно увеличаване на пътните такси като размер с ясен времеви хоризонт, настояват още от бизнеса в своя писмена позиция.

Според членуващите в асоциацията организации платени трябва да бъдат само тези пътища втори клас, които се намират по транзитни коридори. А размерът на тол таксите за тях да е същият като за първи клас шосета или магистрали, тъй като качеството им според бизнеса е сходно.

Да се въведат забрани чрез пътни знаци за преминаване на превозни средства, извършващи транзитни превози, по останалата пътна мрежа, предлагат още от Асоциацията.

Бизнесът иска още облагане на тол таксите с ДДС, както и въвеждане на отстъпки от стойността на тол таксите за изминато разстояние за месец. Като от организациите предлагат отстъпките да са на няколко прага, според пробега.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес