На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Бизнес и институции подеха кампания за безопасно возене на децата

Изпълнителният директор на "Солвей Соди" АД Спирос Номикос показа тениските, чрез които посланията на кампанията ще достигнат до повече от 15 000 семейства с деца от 1 до 4 клас. Компанията е отпечатала и 50 000 картички, част от които вече са били раздадени на ученици от Варна и региона.

 

solvey_pic-1

Кампания “С предпазен колан на задната седалка” стартираха във Варна съвместно бизнесът, общината и Регионалното управление на образованието. Главен инициатор е “Солвей Соди” АД. Основната цел е да покаже на децата и на родителите колко важно за опазването на живота и здравето е използването на обезопасителните средства при път. До края на ноември над 170 доброволци от “Солвей Соди” и компаниите партньори ще влязат в повече от 50 училища във Варна, Девня, Провадия, Белослав и Суворово.   Чрез интерактивни презентации доброволците ще ограмотят над 15 000 деца от 1 до 4 клас за правилата за безопасно пътуване на задната седалка – в столче и с правилно поставен предпазен колан. Всеки от малките ученици ще получи тениска и картичка и тениска с емблеми на кампанията. Идеята е след това наученото да бъде споделено с родителите и те да променят погрешната си нагласа за неглижирани на предпазните средства за пътниците на задните седалки. Кампанията ще тече и чрез фейсбук, а финалът ще бъде даден на 30 ноември с гала-концерт в Двореца на културата и спорта във Варна.
“Идеята се роди не на база статистики, а в резултат на индивидуални констатации, които всеки може да направи. Видно и похвално е, че над 90% от пътуващите на предните седалки са с колан. Но в същото време това важи за много малка част от седящите отзад, с изключение на най-малките деца. Повечето хора казват, че слагат колан на предните седалки заради риска да бъдат глобени, а не защото отчитат реалните ползи от обезопасяването. Целта ни е да привлечем вниманието на подрастващите, на родителите и на цялото общество към този сериозен проблем – липсата на изградени навици за пътуване с колан на задната седалка”, коментира изпълнителният директор на “Солвей Соди” Спирос Номикос. Той цитира официална статистика, според която за 2015 г. България е с най-голям брой загинали при катастрофи спрямо другите страни в ЕС – 90 души на 1 милион, а от началото на тази година до 5 октомври във Варненско на пътя са ранени 86 подрастващи до 17 г., 48 от които са били пътници. “Нека заедно да се опитаме за запазим живота и здравето на децата на Варна, те са бъдещето на нашия град”, призова Номикос. Той благодари на колегите си и на многобройните партньори като “Виваком”, TUI, “Девня цимент”, SG Експресбанк, “Булавто”, БЧК, Лайънс клуб и др., дарили време и средства за реализацията на благородната кауза.
“Благодаря на организаторите на кампанията. Община Варна активно се включва в нея, защото безопасността на децата ни на пътя е приоритет.  Непрекъснато полагаме грижи в тази насока. През септември бяха освежени 2500 кв. м пешеходни пътеки. Пилотно на 10 кръстовища поставихме и  детски фигурки, за да повишим бдителността на шофьорите. Следващата година паралелно с ремонта на основни пътни артерии ще направим и съвсем нов тип пешеходни пътеки със светлинна и звукова сигнализация”, обеща кметът Иван Портних.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.