Билкар осъден за измама с испанска муха

Взел 800 лв. за доставка на рояци от „крилатата виагра“

Признал вината и върнал парите

Испанската муха (Lytta vesicatoria) е вид бръмбар от семейство Meloinae. Съдържа в себе си отровния химикал кантаридин, който се използва в медицината за премахване на брадавици, също така и като силен афродизиак.

Билкар от град Велики Преслав обещал да достави рояци от испански мухи, от които се правят препарати за сексуална възбуда. Взел 800 лв., а не доставил нито едно насекомо, затова е осъден за измама.

Възмездието за Ж. Р. Д. идва близо 7 години след извършването на престъплението. Разследването се бавело, защото билкарят бил в чужбина. Сега се е върнал и сключил споразумение с прокуратурата, а Районния съд в града е одобрил условна присъда 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

През пролетта на 2011 г. доверчив клиент от Южна България платил 500 лв. и още 300 лв. с пощенски запис за доставка на “крилатата виагра”. Билкарят надълго и нашироко му обяснил, че по това време на годината цели се ловят цели рояци от испанска муха, които се хранят с цветовете на люляк, ясен и топола. Изсушени и стрити на прах бърмбарчета повишавали половото желание на мъже и жени, можели да се използват и за съставка на анаболите.

По конкретния казус обаче не е ясно за какво са били нужни, нито пък магистратите са се задълбочавали в сделката. Присъдата на Ж. Р. Д. е окончателна. Той е признал вината си и е върнал парите на измамения купувач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право