Розово фламинго подлудява летище Бургас Аеропортът има надеждна звукова система

София планира 52 нови електробуса

Екстремна опасност от пожари в 11 области у нас се очаква утре

Над 1000 учители не достигат за страната Според синдикати педагозите са малко заради назначаването им на срочен договор

Катастрофа между три коли затруднява движението по магистрала „Тракия“

Гьобекли тепе и Зеугма – древният чар на Турция Югоизточната й част е все още непозната за туристите, но е истинска ориенталска приказка

Започнаха разговорите между външните министри на Франция и Иран по време на срещата на Г-7

Голям пожар гори край Охрид

Започва поредно издирване на жената птица Амелия Еърхарт - пионер в авиацията, изчезва без следа през 1937 г.

Самара Уивинг в сватбен съспенс “Докато смъртта ни раздели” е лятно жанрово забавление

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Деца от българската диаспора в Украйна, Сърбия и северна Македония посетиха Габрово Групата е част от втората национала кампания „Има и по-добро решение“

Иранска правителствена делегация е пристигнала в Биариц за срещата на Г-7

Мистериозният влатвин – камък с неизвестен произход

Самолет и хеликоптер се сблъскаха в майорка, петима души са загинали

Турският премиер звъни на Борисов: Ще съдим справедливо експулсираните гюленисти

Експулсираните от България членове на фетуллахистката терористична организация – ФЕТО ще бъдат съдени от турската държава според принципите на правото и справедливостта. Това е уверил турският премиер Бинали Йълдъръм в телефонен разговор с министър-председателя на България Бойко Борисов.

Разговорът е бил по инициатива на Йълдъръм, информираха от пресслужбата на турския премиер.

Преди дни България експулсира турския бизнесмен Абдуллах Бююк, сочен от турската страна за свързан с движението на проповедника Фетхуллах Гюлен, когото Анкара обвинява за неуспешния опит за преврат от средата на юли. Екстрадицията на Бююк предизвика вълна от критики в страната и обвинения за погазване на законите. По информация на БТВ той вече е осъден в Истанбул на дълги години затвор.

„Вярвам, че експулсирането от България представлява добър пример за другите страни, сред нашите приятели и партньори“, заявил Йълдъръм.

Той подчертал, че турската страна със задоволство е посрещнала изразената от българското правителство позиция на подкрепа на кабинета на Йълдъръм и срещу опита за преврат от 15 юли.

В разговора Йълдъръм акцентирал, че са наясно с притесненията, които България има във връзка с нелегалната миграция, и предложил турските и българските власти да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество.

„Приоритет за нашата страна е изпълнението на споразумението за мигрантите, сключено с ЕС и на визовата либерализация. Но докато се стигне до изпълнението на този етап, предлагам нашите две страни, които са с обща граница, да предприемат механизъм за двустранно сътрудничество по този въпрос“, заявил Йълдъръм.

Това предложение било прието от страна на Борисов.

Двамата премиери изразили обща позиция, че подобен механизъм няма да означава отмяна на споразумението с ЕС за мигрантите, се отбелязва в съобщението на премиерската пресслужба.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Не ги разстрелвайте че могат инфектират от куршумите!

  2. Лъжи, пуснати по молба на Борисов, за да му спасят част от авторитета, ако това е възможно. Подла постъпка на безпринципен диктатор. Езикът им е еднакъв- на лъжа.

  3. Че те уволниха хиляди съдии, кой ще ги съди справедливо? Може би назначените от управляващите техни заместници? По подобен начин и Борисов и Герб си назначиха шефове на съдилищата в България, както и конституционни съдии, които не стават, като откачалката Филип Димитров, който ликвидира, заедно с Ж. Желев селското стопанство на България с ликвидационните съвети. Още тогава, през 1991 г., СДС подмени състава на съдиите в България със сини активисти, както и във всички системи бяха назначени партийни седесарски некадърници, та по-късно по БНР, СДС и „Подкрепа“ се караха, коя от двете организации е по-виновна за краха на икономиката, защото е назначавала свои некадърни кадри да я управляват, а са изгонили способните управленци.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.