“Биовет” строи завод в Пещера за 293 млн.

Производството ще започне през 2020 г.

Българската компания “Биовет” ще изгради нов завод в град Пещера. Кабинетът подписа меморандум за разбирателство с “Биовет” за изпълнение на инвестиционния проект на компанията.

Той предвижда изграждането на завод за производство на лекарствени вещества за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на инвеститора, съобщиха от правителствената пресслужба. Инвестицията ще бъде в размер на 293 млн. лв. Предвижда се изграждането на нови мощности до вече съществуващия завод на площ от 35,2 декара.

Очаква се производството да започне през март 2020 г. Cпopeд инвecтициoннитe плaнoвe, нaд 90% oт пpoизвeждaнитe пpoдyкти щe се peaлизиpaт нa cвeтoвнитe пaзapи.

Инвеститорът ще получи подкрепа от държавата по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, поясняват от Министерски съвет.

Тази подкрепа е свързана със сроковете за предоставяне на административно обслужване, както и с придобиването на ограничени вещни права върху имоти. Maжopитapeн coбcтвeник нa “Биoвeт” e “Xювeфapмa” AД, кoятo e пpитeжaниe нa бpaтятa Kиpил и Гeopги Дoмycчиeви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции