Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

Биовет ще изгради многофункционална спортна площадка в Пещера

„Биовет“ АД ще изгради и дари на Община Пещера многофункционална спортна площадка в двора на ОУ“П.Р.Славейков“. Проектът бе изготвен от Община Пещера преди 3 години, но до този момент не са отпуснати целеви средства от бюджета на държавата за изграждането на съоръженията.
Най-голямото предприятие в Пещера и региона реши да финансира проекта след проведени разговори между кмета Николай Зайчев и „Биовет“ АД.
Биовет - площадкаВ петък на проведената сесия на местния парламент общинските съветници дадоха съгласие върху терен публична общинска собственост Биовет АД да реализира чрез дарение проект за изграждане на Многофункционална спортна площадка на открито, състояща се от игрище за минифутбол, комбинирана площадка за баскетбол и волейбол, фитнес площадка, маса за тенис, външно осветление, изграждане на алеи, беседка, озеленяване и видеонаблюдение от „Биовет“ АД.
Стойността на проекта е 266 552, 47 лв. Основната цел, която и ръководството на Общината, и „Биовет“ АД си поставят с изграждането на спортните съоръжения, е създаването на по-добри условия за масов спорт сред децата и младежите в Пещера. Мястото, на което ще бъде разположена площадката е избрано след обсъждане още при изработването на проекта. ОУ“Петко Р.Славейков“ се намира в центъра на града, което предоставя добра възможност на всеки, който би желал да играе футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса или просто да тренира фитнес на открито. Осветлението ще увеличи времето за използване на всяко съоръжение, а видеонаблюдението ще следи да няма проблеми с опазването на многофункционалната спортна площадка. Районът ще бъде облагороден с алеи, озеленяване и беседка за отдих.

Кирил Домусчиев – Председател на Надзорния Съвет  на Биовет АД:

Биовет е най-големият работодател и инвеститор в Община Пещера и региона. В края на миналата година дружеството стартира мащабна инвестиция за разширяване на производствените си мощности на стойност от 150 милиона евро. В резултат на това ще увеличим броя на работните места от 1110 на 1300. Основната част от нашия персонал са висококвалифицирани специалисти: биолози, химици и инженери. Това не е първата наша социална инициатива в помощ на Общината и населението. Поредната стъпка в тази посока е този проект. Решението да направим това дарение отново идва да покаже нашата дългосрочна ангажираност към града и региона. „Биовет“ АД инвестира не само в нови производствени мощности и откриванете на нови работни места, но и в подпомагане на Община Пещера за изграждане на добра градска среда и условия за живеене, спорт и отдих на децата и жителите на Община Пещера.
Кметът на Община Пещера Николай Зайчев благодари на „Биовет“ АД за подетата инициатива за изграждане на многофункционална спортна площадка на открито и сподели още:  „Реализирането на проекта ще даде възможност да се играе минифутбол, баскетбол и волейбол и то на настилка, съобразена със съответния спорт, ще имаме фитнес площадка, маса за тенис. Така стъпка по стъпка подобряваме условията за спорт в нашия град. Ще припомня, че вече успяхме да изградим площадка за стрийт фитнес. Като кмет на Общината имам за цел жизнената ни среда да става по-добра и е чудесно, когато целите на местното управление в полза на обществото съвпадат с тези на най-големия инвеститор в нашия регион. Ръководството на „Биовет“ АД и до момента подпомага развитието на спорта в Община Пещера, като спонсорира футболния ни отбор  и инвестира в ремонтни дейности на  тенис- площадка  „Кавказ“. Подпомага и културата и социалната дейност в общината , за което сърдечно благодаря!“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.