Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Снимка: Министерство на труда и социалната политика

Министър Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на заетостта и социалната политика пред Комисията по заетост и социални въпроси на Европейския парламент в Брюксел, Белгия, съобщиха от пресслужбата на министерството на труда и социалната политика.

Бъдещето на труда е основна тема, по която ще надграждаме върху постигнатите от предходното Председателство резултати. Ще работим за допълнителен напредък в търсенето на решения за продуктивна заетост, устойчив и балансиран икономически растеж, както и за създаване на по-добра среда за развитие на социалната икономика, каза министър Петков. Ще положим усилия и за постигане на напредък в областта на равните възможности, недискриминацията и за засилване на ролята на жените в дигиталния свят, добави той.

Пред евродепутатите министър Петков подчерта, че приоритет за Българското председателство ще е и търсенето на възможности за подкрепа от Европейския социален фонд след края на настоящия програмен период 2014-2020 г.

Акцентът в този дебат ще бъде поставен върху допълнителното опростяване на правилата и засилването на синергията за икономическо, социално и териториално сближаване. Изключително важно е да продължим да подобряваме възможностите за заетост, както и усилията за социално приобщаване, насърчаване на образованието, уменията и ученето през целия живот, каза министърът на труда и социалната политика.

Като приоритет на Българското председателство Петков открои и концепцията за ранно детско развитие. Работата за признаване и приемане на съответната интегрирана политика ще гарантира подкрепата за семействата и благосъстоянието на децата от ранна възраст, посочи той.

Четвъртият ни приоритет е посветен на хората с увреждания. Пълното ползване на всички права и свободи от тяхна страна, без каквато и да е дискриминация, е залегнало в редица стратегически документи на национално и европейско равнище. Необходимо е по-нататъшно развитие и усъвършенстване на този подход, за да се гарантират равни права за хората с увреждания, подчерта министър Петков.

Министърът на труда акцентира, че осигуряването на адекватна закрила на правата на работниците и на свободата на фирмите да предоставят услуги е от ключово значение за Българското председателство. В центъра на нашето внимание ще бъдат и действията за изпълнение на принципите, заложени в Европейския социален стълб. Планираме да започнем работа по инициативите, част от Пакета за социална справедливост. Ще работим активно и по законодателните предложения, свързани с подобряване на условията на труд на европейските граждани и на баланса между професионалния и личния живот, каза министър Бисер Петков.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.