Битата в Пазарджик лекарка: Нанесе ми 2 силни удара по главата, а после ме зарита

Пострадалата лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ към МБАЛ-Пазарджик д-р Гергана Анчева ще остане още няколко дни в отделението по неврохирургия на бившата Окръжна болница, където се възстановява от полученото комоцио, шок и ужас от непредизвикания с нищо побой над нея.

Вчера 18 годишен младеж нападна лекарката и охранител в Спешното.

„Имам бели петна, но си спомням, че агресивният младеж ми нанесе два силни удара по главата, единият от които бе по лявото ухо, а след това започна да ме рита. Нямам думи да опиша и изкажа ужаса си от преживяното. Май агресията стана нещо „нормално“ за болниците у нас, а това е много тревожна тенденция, която засяга хора от всяка възраст“, коментира д-р Анчева, която има над 30-годишна практика като лекар.

Тя няма обяснение с какво толкова е предизвикала подобна агресия по време на прегледа на пострадал при автомобилна катастрофа роднина на нападателя си, който бил заедно с баща си.

„Това, което исках да направя, бе да преместим пациента на болнична носилка, а те искаха веднага да дойде хирург. Всичко стана, докато се опитвахме да преместим пациента. Бодигардът Петър Дандинов се опита да спре насилника, но също пострада. Извиках полицията, но не си спомням какво стана след това“, допълва д-р Анчева. Тя възнамерява да си търси правата за нанесената й телесна повреда по съдебен път и ще заведе дело срещу 18-годишния побойник.

За поредното насилие над лекари повече четете утре във в. „Труд“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. В миналото населението в някои европейски държави не е разбирало,че операциите се извършват в операционна зала,а не в коридорите на болниците и е правило опити да наложи със сила своите разбирания незабавно лечение на лекарите.

  2. „18 годишния младеж“ е трениран циганин. БХК ще даде пари за построяване на болници САМО ЗА ЦИГАНИ, обслужван от ЦИГАНСКИ персонал.

  3. браво,ако е циганин само е лошо,ама бой трябва да има!в спешното в Сливен държаха неподвижна баба в инвалидна количка 7 часа в коридора и после я приеха спешно в кардиология,затова само бой и то як!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.