Бити лекари от „Спешна помощ“ извозвали пострадали на магистрала „Тракия“

Снимка: Архив

Екип на „Спешна помощ“ в Костенец е участвал в извозването на пострадали от тежките верижни катастрофи заради мъглата на магистрала „Тракия“, малко след като е станал обект на нападение в близко село, съобщава БНТ. За случая се разбра днес.

Медиците от „Спешна помощ“ също се включиха в символичния протест срещу насилието над техни колеги. Именно лекарите от спешните отделения най-често жертва на агресия.

Инцидентът става в село Момин проход малко преди тежката верижна катастрофа на АМ „Тракия“ преди дни. От спешната помощ в Костенец се отзовават на подаден сигнал, но на екипът му отнема 20 минути да стигне до селото. Медиците установяват, че човекът е починал, но негов съсед напада екипа.

Въпреки че са пострадали от побоя, медиците са повикани да помагат за пострадалите на „Тракия“. Същата линейка със същия пострадал екип прави три курса до болниците, за да откара пострадали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.