Битка с брадви окървави ромската махала във Вършец

Ромският квартал "Изток" в град Пазарджик. Снимка: Pzdnes.bg

Масово меле избухна в сряда вечерта в ромския квартал „Изток” във Вършец. Семейство цигани нападна с брадви и мотики съседска фамилия в дома им и преби трима души. Боят е започнал заради дете, леко ударено с кола. Виновните за екшъна са задържани, съобщиха от полицията в Монтана. Битката започнала към 19 часа вечерта в сряда. Любомир М.(58 г.), синът му Камен Л. (33 г.) и роднините им Лилян Л. (28 г.) и Любомир Б.(22 г.) разбили с брадви и мотики входната врата на съседа си Серафим Р.(32 г.) и се нахвърлили върху хората вътре. За няколко минути нападателите нанесли здрав бой на Серафим, жена му Венера С.(30 г.) и брат му Илиян Р. (29 г.).

После излезли отвън и потрошили предното стъкло и капака на „Мазда 323 Ф”, която била ползвана от другия брат на Серафим –Петър Р. (36 г.) . Според запознати предишния ден човек от фамилията на Серафим лека блъснал с автомобила дете на комшиите. Хлапето не пострадало, но близките му се разгневили и тръгнали да отмъщават с брадвите. С доста травми съпрузите Серафим и Венета са били откарани в спешния център във Вършец.

Заради по-тежките си травми по-късно мъжът е транспортиран в болницата в Монтана. Състоянието му е стабилизирано и животът му не е в опасност, казаха медиците. Трима от участниците в екшъна - Любомир М., Камен Л. и Петър Р. са задържани. Разпитани са свидетели и очевидци на побоя. По случая е образувано досъдебно производство. Напрежение в ромската махала няма, казаха от полицията

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право