Биткойн: “Убиецът на долара”

Биткойнът е продукт на американския финансов елит и спецслужбите

Днес за криптовалутите не говорят само мързеливите. Въпреки това мнозина експерти и коментатори се увличат да анализират динамиката в курса на биткойна или технологията на майнинга, като в същото време забравят най-важното. Главното, което сме длъжни да осъзнаем е, че светът е на прага на финансова революция, която по всяка вероятност ще има сериозни политически последици.

Операция „Биткойн“ очевидно преминава в заключителен етап. Миналата седмица в интернет пространството се появи съобщение. В него се говори за това, че анонимен милионер, който е забогатял внезапно поради ръста в курса на биткойна, е решил да даде за благотворителност малко повече от 5000 единици от криптовалутата, които по днешен курс се изчисляват на над 86 милиона долара. При това средствата се предоставят на западни неправителствени организации, свързани с глобалния капитал. В такива проекти винаги се оказват замесени структури, свързани с Джордж Сорос.

Проблемът тук е в технологията, с помощта на която се прави това. Неотдавна Марк Зукърбърг, създаде благотворителна фондация на свое име, в която прехвърли на практика цялото си състояние. По същия начин постъпиха Бил Гейтс и съпрузите Клинтън.

Целите на подобни фондации винаги са най-възвишените – световен мир, борба със заболяванията, помощ за децата. Въпреки това се оказва, че дейността на тези структури е съвсем друга. Така фондацията „Клинтън“ изразходва за благотворителност по-малко от 6% от средствата. Работата през „благотворителни фондации“ е запазена марка за западните специални служби и глобалистите (отново от само себе си изниква асоциация с фондация „Отворено общество“ на Джордж Сорос). Получава се така, че подобен всеобхватен ход, който в близко време, съдейки по всичко, ще се повтаря многократно, свидетелства за навлизането във финална фаза на легализацията на биткойна като пълноценен заместител на американския долар.

(Със съкращения от а-спекто)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари