Бихме Турция след драма и тайбрек

Женският национален отбор по волейбол премина груповата фаза на европейското първенство в Азербайджан и Грузия след 2 победи в група „С“. Във втората среща момичетата на Иван Сеферинов надиграха с 3:2 (17, -10, 16, -20, 17) фаворита Турция.

До тайбрега геймовете бяха неравностойни – българките повеждаха на два пъти след убедителна първа и трета част, но туркините все успяваха да изравнят. В решителната част обаче двата отбора се „захапаха“ и след 15:15 стана ясно, че победата ще бъде извоювана драматично с 2 точки разлика. След серия грешки от двете страни Добриана Рабаджиева сложи точка на спора с единична блокада и мощна атака.

В първия мач в събота България отново спечели след тайбрек – 3:2 (23, -21, -23, 11, 4) над Украйна.

„Нашата група е много интересна - имаше тайбрек във всички мачове досега – заяви завърналата се в тима Страшимира Симеонова. - „Арена Баку“ е невероятна - усеща се истинска волейболна атмосфера. Убедена съм, че можем да играем още по-добре в следващите мачове.“

Днес България играе с Русия в спор за първото място в групата, а Украйна и Турция ще определят третия тим, който ще продължи в плейофите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт