Русия не засилва военното си присъствие в Азовско море, заяви Мария Захарова

БЕХ получи решението на ЕК за глобата от 77 млн. евро Вероятно дружествата ще го обжалват, като ще оспорят твърденията и размера на глобата

Соцвеличия питат: Срещу коя система се борим сега? Стотина важни мъже от преди 1989-а вдигнаха наздравици

Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева за мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Биячи на дете с по-тежки обвинения (ОБЗОР)

Биячите на 3-годишния Христо - Патрик Първев и Александър Донов.

Софийската градска прокуратура добави по-тежки обвинения на биячите на 3-годишния Христо Велински. Това стана ясно днес в Софийския градски съд (СГС), където продължи делото срещу извършителите Патрик Първев и Александър Донов.

Въпреки че процесът е към своя финал и се очакваше съдия Стефан Милев да произнесе присъда, прокурор Павел Панов поиска към основното обвинение за опит за убийство на малолетен да се добавят и квалифициращите обстоятелства “с особена жестокост” и “срещу лице в безпомощно състояние”. Съдия Милев прие искането на прокуратурата. То няма да промени коренно бъдещите наказания на Първев и Донов, ако двамата бъдат признати за виновни. При включването на новите две обвинения обаче е по-вероятно евентуалната присъда да бъде по-близки до максималната – доживотен затвор без право на замяна.

През лятото на 2015 г. Първев и Донов пребиха жестоко детето, което им било оставено да гледат, докато майката е в чужбина. Защитата поиска делото да бъде върнато на прокуратурата за доразследване или да бъде отложено заради допълненията в обвинението. Съдия Милев отказа връщането и отложи процеса за 10 февруари, когато ръководеният от него състав ще продължи да гледа делото.

Както писа “Труд” вчера, Стефан Милев бе избран от съдийската колегия на ВСС за временен председател на Софийския районен съд. Въпреки това той ще довърши всички дела, които вече е започнал в СГС. На него по жребий се падна и процесът срещу бившия военен министър Николай Ненчев, който бе насрочен за 22 февруари. Предстои обаче това дело да бъде разпределено на друг съдия, който може да определи друга дата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.