Благоевград е домакин на „Фестивал на толерантността“

„Фестивал на толерантността“ ще се проведе в Благоевград. Инициативата се организира по повод Международния ден на толерантността. Събитието ще се проведе на 16 ноември /четвъртък/ и ще започне в 11:00 часа на пл. „Георги Измирлиев“. „Фестивал на толерантността“ цели да насърчи социалното сближаване на гражданите в Благоевград.

По време на празника, ученици от четири гимназии в Благоевград (Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“, Природо-математическа гимназия „Акад. С. П. Корольов“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ и Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“), заедно с екипа на Активно Българско Общество и международни доброволци, ще представят техни инициативи свързани с темата за социалното сближаване. Жители и гости на Благоевград ще могат да се включат в интерактивните дейности и игри, организирани от младежите, и да научат повече по темата за социалното разделение и различните начини за справяне с проблема.

„Фестивал на толерантността“ („Festival of Tolerance“) е част от проект „The Legacy of Inclusion“ – пилотна дейност, финансирана от Европейска Младежка Фондация към Съвета на Европа и се организира от сдружение „Активно Българско Общество“ съвместно с Община Благоевград. Целта му е да обедини група млади хора в борбата срещу социалното разделение, стереотипите и предразсъдъците към малцинствените групи.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.