Благоевград посреща гимнастически клубове от шест държави за XIV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“

Благоевград става домакин на XIV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“. Събитието ще се проведе на 28.10.2017 /събота/ в зала „Скаптопара“. Началото на състезанията ще бъде в 09:00 часа, а около 12:00 часа ще бъде официалното откриване.

Участие в тазгодишната надпревара ще вземат 230 гимнастици от България и света. В Благоевград се очаква да пристигнат представители от Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония.

международен турнир по спортна гимнастика

Международният турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ се провежда от 2003 година. Това е състезание, което се посещава от най-добрите гимнастически клубове от страната и чужбина.

Към момента в клуба тренират над 80 деца на възраст между 3 и 16 години. 13 от тях представляват силен интерес за националния отбор по спортна гимнастика.

международен турнир по спортна гимнастика

Целта на ГК “Любчо Солачки” е Благоевград да стане сред водещите центрове в тази спортна дисциплина, да създаде добри и качествени условия за децата от града да спортуват и популяризират гимнастиката и да даде пример, който да последват и останалите по-малки градове от Благоевградска област, създавайки подобни спортни школи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони