„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мей предлага на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит

Благотворителен бал събра още 42 000 лв. за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”

На Патронния празник на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” се състоя отново благотворителен бал от националната кампания за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”. Националната дарителска кампания бе подета по инициатива на проф. д-р Христо Бонджолов и Съвета на настоятелите.

Основен двигател, организатор и домакин на благотворителното събитие бе отново Стефан Шарлопов, възпитаник на Великотърновския университет и основен спонсор за изграждането на храма. Той бе поканил свои бизнес партньори, приятели и съмишленици. Родолюбивата кауза подкрепиха и негови колеги от студентските години във Великотърновския университет.

Всички поканени се включиха с ентусиазъм в събитието и в рамките на 1 час бяха събрани 42 000 лв. от търга на антикварни предмети от 19. и 20. век и две картини от 30-те и 40-те години на 20. век от известните български художници Борис Денев и Деньо Чоканов. Ректорът проф. Хр. Бонджолов закупи икона на Свети Тервел, която дари на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”.

Касичката си с 97,98 лв. на монети даряват и най-малките деца на Стефан Шарлопов – шестгодишните Георги и Илия, увлечени и те от родолюбивата кауза на своя баща.

Благотворителното събитие завърши с много настроение, с прекрасните изпълнения на ансамбъл „Българе” – изненада от Стефан Шарлопов, и „Звук и светлина” – със съдействието на инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново.

Ръководството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” изказва своята благодарност и признателност на г-н Стефан Шарлопов и всички, които се включиха в благотворителния бал и с финансовата си подкрепа спомогнаха инициативата за набиране на средства за довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски” да бъде повече от успешна!

Националната благотворителна кампания за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски” продължава. Средствата, които се набират, са необходими за цялостното интериорно оформление на храма, което включва стенописи, изработката на иконостаса и иконите му, църковна мебел и църковна утвар.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.