В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Благотворителен бал събра още 42 000 лв. за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”

На Патронния празник на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” се състоя отново благотворителен бал от националната кампания за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”. Националната дарителска кампания бе подета по инициатива на проф. д-р Христо Бонджолов и Съвета на настоятелите.

Основен двигател, организатор и домакин на благотворителното събитие бе отново Стефан Шарлопов, възпитаник на Великотърновския университет и основен спонсор за изграждането на храма. Той бе поканил свои бизнес партньори, приятели и съмишленици. Родолюбивата кауза подкрепиха и негови колеги от студентските години във Великотърновския университет.

Всички поканени се включиха с ентусиазъм в събитието и в рамките на 1 час бяха събрани 42 000 лв. от търга на антикварни предмети от 19. и 20. век и две картини от 30-те и 40-те години на 20. век от известните български художници Борис Денев и Деньо Чоканов. Ректорът проф. Хр. Бонджолов закупи икона на Свети Тервел, която дари на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”.

Касичката си с 97,98 лв. на монети даряват и най-малките деца на Стефан Шарлопов – шестгодишните Георги и Илия, увлечени и те от родолюбивата кауза на своя баща.

Благотворителното събитие завърши с много настроение, с прекрасните изпълнения на ансамбъл „Българе” – изненада от Стефан Шарлопов, и „Звук и светлина” – със съдействието на инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново.

Ръководството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” изказва своята благодарност и признателност на г-н Стефан Шарлопов и всички, които се включиха в благотворителния бал и с финансовата си подкрепа спомогнаха инициативата за набиране на средства за довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски” да бъде повече от успешна!

Националната благотворителна кампания за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски” продължава. Средствата, които се набират, са необходими за цялостното интериорно оформление на храма, което включва стенописи, изработката на иконостаса и иконите му, църковна мебел и църковна утвар.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.