С близо 3 млн.кубика се вдигна нивото в язовир “Асеновец”

Оздравителният план в болница „Пирогов“ започва да действа от април

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 март 2018 г.

Ангелкова: Подкрепяме българските деца, избрали да станат професионалисти за туризма на страната си

Полицай, заподозрян, че е изнасилил жена в патрулка, бе арестуван в Турция

Над 55 хил. зрелостници искат да се явят на матурите

Съдят бившия шеф на полицията в Асеновград Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт

Вълци нападнаха и удушиха домашни животни в ардинското село Синчец

Меркел изрази надежда ЕС да избегне търговската война със САЩ

Екатерина Захариева: Няма индикации за отлагане на срещата ЕС-Турция, която трябва да се проведе във Варна

4-годишно дете е в болница след тежка катастрофа край Враца

Министър Валентин Радев: До всяка дупка няма да има полицай

Образуваха прокурорска проверка за урана във водата на село Казанка

Българо-турската камара със семинари в Турция Инвеститори питат за парцели, цени на ток, газ и заплати у нас

Световни експерти по информационна сигурност пристигат в България за международна конференция “Предизвикателства в кибер сигурността“

Благотворителен бал събра още 42 000 лв. за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”

На Патронния празник на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” се състоя отново благотворителен бал от националната кампания за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”. Националната дарителска кампания бе подета по инициатива на проф. д-р Христо Бонджолов и Съвета на настоятелите.

Основен двигател, организатор и домакин на благотворителното събитие бе отново Стефан Шарлопов, възпитаник на Великотърновския университет и основен спонсор за изграждането на храма. Той бе поканил свои бизнес партньори, приятели и съмишленици. Родолюбивата кауза подкрепиха и негови колеги от студентските години във Великотърновския университет.

Всички поканени се включиха с ентусиазъм в събитието и в рамките на 1 час бяха събрани 42 000 лв. от търга на антикварни предмети от 19. и 20. век и две картини от 30-те и 40-те години на 20. век от известните български художници Борис Денев и Деньо Чоканов. Ректорът проф. Хр. Бонджолов закупи икона на Свети Тервел, която дари на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски”.

Касичката си с 97,98 лв. на монети даряват и най-малките деца на Стефан Шарлопов – шестгодишните Георги и Илия, увлечени и те от родолюбивата кауза на своя баща.

Благотворителното събитие завърши с много настроение, с прекрасните изпълнения на ансамбъл „Българе” – изненада от Стефан Шарлопов, и „Звук и светлина” – със съдействието на инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново.

Ръководството на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” изказва своята благодарност и признателност на г-н Стефан Шарлопов и всички, които се включиха в благотворителния бал и с финансовата си подкрепа спомогнаха инициативата за набиране на средства за довършването на университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски” да бъде повече от успешна!

Националната благотворителна кампания за университетския храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски” продължава. Средствата, които се набират, са необходими за цялостното интериорно оформление на храма, което включва стенописи, изработката на иконостаса и иконите му, църковна мебел и църковна утвар.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.