Благотворителен мач събира средства за педиатрията в Търново

Благотворителният футболен турнир за купата на великотърновското село Габровци ще се проведе за втора пореден път. Идеята се родила още миналата година, когато домакинът на събитието Христо Медникаров потърсил съдействие за организацията на турнира в Община Велико Търново.

С подкрепата на експерти от общинската администрация се проведе първото издание на турнира, в което се включиха отбори от различни институции и частни фирми. Така, замисляно като чисто спортно събитие, в един момент състезанието се превръща в благотворителна кауза, в рамките на която са събрани около 1500 лв. за лечението на болно дете. Тази година спортният празник ще се проведе на 21 юли, а събраните средства отново ще бъдат предоставени за здравето на децата.

„Решихме да помогнем материално на детското отделение в търновската болница, разговаряли сме с управителя д-р Точков, той сподели какви са техните нужди. Имат нужда и от консумативи, и от легла. Спрямо сумите, които съберем – ще направим, каквото можем, за да помогнем”, сподели общинският съветник от старата столица Жельо Желев.

Почти всички участващи любителски отбори са от Велико Търново. До момента е ясно, че в надпреварата ще се включи тим от структурата на МВР, ще бъде сформиран отбор от Общината, НСОРБ също са заявили желание да участват на турнира. Няколко са и записалите се частни фирми, колко ще са всички участници ще стане ясно до края на месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони