Благотворителна изложба "Столиците на ЕС - ЗАЕДНО" откриват в Пловдив

Благотворителна изложба "Столиците на ЕС - ЗАЕДНО с Пловдив - Европейска столица на културата 2019" ще се открие на 30 май (вторник) от 18 часа в галерия "Виа Артис" в града под тепетата. Участващите художници са подготвили по две творби, свързани и носещи името на столици в Европейския съюз, с формат на платната 90х60 см или 60х90 см.

Експозицията включва 30 живописни произведения на художниците Ангел Пачаманов, Юли Шумарев, Вихра Григорова, Геракси Гераксиев, Даниела Русева, Евгений Петров, Илиана Манукова, Лили Кючукова, Николай Няголов, Румен Нечев, Стефано Поповски, Христо Жеков, Христо Николов и Елизабет Калмес, която освен родния Люксембург е нарисувала София и Пловдив. 1/3 от събраните от продажби на картини пари ще бъдат предоставени за стипендии в Общество Нота Бене за подпомагане на талантливи ученици - художници.

Проектът  "Столиците на ЕС заедно с Пловдив - Европейска столица на културата '2019" отправя истинска творческа провокация към авторите, които обикновено творят в различна сюжетна насоченост. Идеята е тези утвърдени творци да представят по нов начин усещанията и творбите си, да изненадат своята публика с нови внушения и похвати. Целта ни е тази изложба да се превърне в ежегодна като се привличат поетапно и други пловдивски автори. Изложбата ще продължи до 30 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства