Благотворителна кампания организира Студентски съвет при Стопанска академия

Благотворителна кампания организира Студентски съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Поредната инициатива на свищовските студенти, която се провежда в навечерието на Коледните празници, е насочена към подпомагане на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в гр. Павликени, в който живеят 22 души на възраст 11 и 22 години.

След проведени предварителни разговори и проучвания, студентите са установили, че живущите в Центъра се нуждаят от перилни препарати, тоалетни принадлежности, халати за баня, чехли, пижами, бельо, дрехи, якета. Желаещите да подпомогнат благотворителната кампания могат да се включат чрез офиса на Студентски съвет, който се помещава в Блок 1 на студентските общежития. Кампанията ще се проведе до 18 декември, а офисът ще приема дарения всеки делничен ден от 12:00 до 15:00 ч.

Друга студентска инициатива, за поредна година внесе Коледния дух в Стопанска академия – Студентски съвет инициира поставянето на голяма Коледна елха в сградата на висшето училище. Във фоайето на Факултетски корпус студентите сглобиха висока над 2 м. елха и заедно я украсиха. Коледни играчки на елхата закачиха и зам.-ректорите по „Учебна дейност” – проф. д-р Марияна Божинова и по „Студентска политика и институционални комуникации” – доц. д-р Николай Нинов. В украсяването се включиха и други студенти, преподаватели и служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони