Благотворителна коледна изложба базар за 16-годишно болно момиче откриват в Пазарджик

В навечерието на коледните и новогодишните празници в Община Пазарджик в периода от 18 до 22 декември ще се проведе благотворителна изложба-базар под мотото ,,Коледни мечти”.

С продукти, изработени от деца и учители, участие ще вземат всички забавачки и училища на територията на общината. Събраните средства от изложбата базар ще бъдат дарени за лечението на 16-годишната Миролюба Тодорова, момиче с дългогодишен творчески път в Детско-юношеския фолклорен ансамбъл ,,Елица“ в Пазарджик.

17pl4020-miroluba_todorova-1Десетокласничката от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт е диагностицирано с торако-лумбална S-образна сколиоза от трета степен по Ленке – 57 градуса, като съществува наличие на значима ротация с ребрен гибус.

Закърмена с българския народен фолклор, вече девет години тя работи здраво, за да постигне мечтата си – да стане народна певица. Благодарение на упорития труд, дисциплина и постоянство, Мира се превърна в едно от златните гласчета на представителния ансамбъл за народни песни и танци “Пазарджик”, преди да бъде поразена от тежката болест.

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов ще открие изложбата базар „Коледни мечти” на 18 декември (понеделник) заедно с децата от Вокална академия към Младежкия дом и съставите на народните читалища ,,Отец Паисий“ и „Никола Вапцаров”, които ще представят музикално-поетичната композиция ,,Зимна приказка“ с автор Ели Деянова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България