Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Благотворителният базар на Международния женски клуб се провежда в София

Традиционният благотворителен базар на Международния женски клуб отвори врати в София. На десетки щандове са представени различни култури и традиции, като наред с националната кухня, събитието демонстрира различни обичаи, произведения на приложните изкуства, музика, сувенири и аксесоари.

Деца от столични училища са украсили сурвачки, които са част от българският щанд на благотворителния базар. На щанда на България помагат и студенти от Софийски университет.

“Атмосферата е много приятна. Екзотиката се усеща още с влизането. Срещнах хора от много страни. Комбинираме благотворителността с научаването на нови неща за страни като САЩ, Италия, Ливан и други. Хората са усмихнати и готови да пазаруват за добрата кауза. Разнообразието от стоки е изключително голямо – може да откриете от био лук до ароматизатори за кола”, разказва пред “Труд” Цветина от италианския щанд – студентка по международни отношения в Алма матер.

“Традиционни храни на ливанската кухня, сувенири, имаме томбола, която е с много хубави награди, всякакви вкусотии от Ливан – табуле, имаме сандвич “Шиш таук”, имаме всякакви тестени неща – със спанак, със сирене, със захар, с месо. Все повече и повече хора има на нашия щанд, хората много харесват нашата кухня, даже питат и за рецепти”, обяснява представителка на Ливан пред БНР.

Тази година патрон на инициативата е националният ни отбор по художествена гимнастика. Със събраните средства ще се помогне на хора в нужда.

“Помагаме на жени в неравностойно положение, претърпели насилие, деца, които са в социални домове, инвестираме в стипендии за сираци и полусираци, помагаме на възрастни хора, които живеят в отдалечени места и нямат възможност да имат достъп до медицинска грижа. Помагаме също така на бедни хора в София и Варна с топла кухня за бедни, която вече години наред функционира. През годините работим усилено срещу рака на гърдата като финансираме безплатни изследвания, каза Мария Илиева от Международния женски клуб.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете