„Блейд Рънър 2049“ е грандиозен спектакъл Продължението идва 35 години след оригинала

Най-очакваната и атрактивна премиера тази седмица е „Блейд Рънър 2049“ – продължението на легендарната научна фантастика на Ридли Скот „Блейд Рънър“ от 1982-а година. Новият филм представлява грандиозен спектакъл, който остави критиците възхитени и те заключиха, че заглавието е достойно продължение на оригинала. Въпреки някои пропуски в драматургично отношение „Блейд Рънър 2049“ е великолепно откровение по отношение на стила и дизайна. Филмът изглежда невероятно.

28_4

Това е благодарение на събрания творчески екип, най-вече в лицето на режисьора Дени Вилньов, оператора Роджър Дийкинс, участието на Райън Гослинг и завръщащия се Харисън Форд в ролята на Рик Декард.

Кадрите са изключителни и без съмнение може още от сега да се обяви филма за визуален шедьовър. Самият Харисън Форд малко по-рано коментира работата на оператора Роджър Дийкинс като „музика от светлина”.

Ето го и сюжета: „Тридесет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните тридесет години…“

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов, а по сценария са се трудили Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Оператор е великият Роджър Дийкинс. Ролите са разпределени между Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Баркхад Абди, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис и Джарет Лето.

28_2

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.