Близките на Кристиан отричат да е наркоман

Майката Десислава Николова се яви днес в съда като свидетел, за да каже, че синът ѝ Кристиан не е вземал наркотици.

Разпитват свидетели по делото “Милен Цветков”

Очевидецът адвокат Светла Костенска: Не е помагал на пострадалия журналист

Взел нещо от задната седалка

Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, бил нервен и пиел успокоителен чай, но не е вземал наркотици. Това твърдяха днес пред Софийския градски съд Десислава Николова - майката на Кристиан, както и неговият брат Денис Николов.

Близките пожелаха да дадат показания като свидетели, за да защитят причинителя на тежката катастрофа, при която точно преди година - на 19 април 2020 г., загина Милен Цветков.

“Кристиан е най-големият от трите ми деца, разведена съм, той ми помагаше за отглеждането на по-малките. Той е притеснителен и малко нервен, затова ползваше чай да успокоение. Алкохол е пил понякога, наркотици не”, твърдеше майката. Първоначално и тя бе обвинена за това, че е дала на дрогирания си син ключовете на джипа “Ауди Q7”, с който бе блъснат автомобила на Цветков, но по-късно Николова остана само свидетел по делото.

Братът бе попитан за телефон, иззет при обиск в стаята на Кристиан, в който са открити чатове на тема дрога. Денис обаче отказа да отговоря, за да не се уличи сам в престъпления, но беше категоричен, че не познава хора, които употребяват или предлагат наркотици. Каза само, че имал и друг телефон, а този го ползвали и двамата с Кристиан. “Брат ми ми се е карал за някои мои чатове, които беше видял. Чувал съм от него, че пие успокоителен чай, но не съм го виждал кога го пие. Имаше и успокоителна паста, казваше че му помагат, когато е нервен”, заяви братът.

Сред свидетелите днес бе разпитана и адвокат Светла Костенска, която още на следващия ден след катастрофата разказа какво е видяла пред “Труд”. “Бях очевидец на удара, тъй като с автомобила си бях на около 10-20 метра от мястото. Видях пострадалия, над когото се бе навел мъж с униформа на охранител. А също и младежът, който сега е подсъдим. Той не оказвал помощ на журналиста. Тъй като и аз съм шофьор от години, видя ми се странно, че след удара, младежът не отиде да види какво става, или да помага, а взе нещо от задната седалка на джипа, но аз не видях какво”, каза адвокат Костенска.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право