Близки на Ани и Явор излизат на протест за ниската присъда на шофьора, който ги прегази

Ани и Явор загинаха, блъснати от автомобил на бул. “Сливница” на 8 май 2023 г.

Протестно шествие ще се състои привечер на бул. „Сливница“. Близки, приятели и познати на убитите на пътя 23-годишни Ани и Явор от София се събират в 19:00 ч., за да изразят своето недоволство от малката присъда, която получи мъжа, който ги прегази посред бял ден в столицата.

"Искаме да изразим непримиримост към войната по пътищата и чувството за безнаказаност", заявиха от фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“. 

Протестът е планиран за 7 вечерта на пешеходната пътека при кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“

Организаторите искат с действията си да окажат подкрепа на всички, чиито семейства и близки са жертви на пътно убийство, ранени и пострадали в ПТП.

Основните цели на протестиращите са изразяване на дълбока болка и възмущение от присъдата за погубените животи на Ани и Явор; Изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали; Отдаване на почит към младите хора, които имали намерения да оженят, но животът им бе без време отнет; съпричастност към всички загинали в ПТП в България, както и съпричастност към пострадалите в катастрофи; Апел към обществото за отговорност на пътя и повишаване на Безопасността на движението по пътищата; Апел към институциите за активна работа по повишаване на Безопасността на движението по пътищата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право