Близки на загинали в престъпления внесоха подписка в НС за промени в Наказателния кодекс (СНИМКИ)

Протестиращи, чийто близки са станали на жертви на тежки престъпления, внесоха в деловодството на парламента 15 882 подписа за промени в Наказателния кодекс.

Хората имат 11 искания. Едно, от които е да се премахне възможността да се намали присъдата с една трета, ако има самопризнания. Този обществен дебат се възобнови след жестоките убийства в Сотиря и Негован. Именно бабата на 7-годишната Кристин от село Сотиря, която беше изнасилена и убита, внесе подписката.

"Ние сме тук, за да поискаме промяна в закона за доживотните присъди без право на замяна, без право на споразумение и искам от свое име и от името на хората, които са с мен и които ме подкрепят от цяла България и българи в чужбина да се хванем всички партии за ръце, да не се делим на бели, червени, жълти и зелени, а просто да бъдем като майки, бащи, баби и дядовци и да изгардим този закон веднъж завинаги. Да няма следващо дете, да няма следващо убийство, да няма следващи убийци, които са на свобода", допълни още бабата на Кристин.

Снимки: Пламен Стойчев

Коментари

Задължително поле