Близки на убит за 50 ст. искат по-високо наказание

Снимка: Архив

Близките на шуменец, който беше убит пред градска тоалетна при спор дали е платил 50 ст., искат по-високо наказание за извършителя. Митко Михайлов/52г./ беше наказан от Окръжния съд в Шумен да лежи в затвора 3 години и 4 месеца, както и да заплати по 8 000 лв. обезщетение на всяко от трите деца на убития. Роднините на убития Фахредин Саид/75г./ обжалвали наказанието пред Апелативен съд-Варна, настояват той да увеличи наказанието до максималния размер от 8 г. затвор, а в края на седмицата магистратите заседаваха по казуса.

Както "Труд" писа, нелепата драма се разигра през май м.г., когато Фахредин посетил WC-то на Кооперативния пазар. На излизане между него и съдържателя на обекта се завързал спор дали си е платил таксата. Митко Михайлов продавал на близка сергия и се намесил в чуждия конфликт. Ударил Фахредин с юмрук в главата, а от удара той паднал, ударил си главата в плочките и изпаднал в безсъзнание. Независимо от проведеното адекватно лечение в шуменската болница, починал след близо 50 дни. Михайлов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост при умишлено нанесена средна телесна повреда. Делото пред първата съдебна инстанция премина по реда на съкратеното съдебно следствие и затова магистратите намалиха наказанието с 1/3.

Варненският апелативен съд е назначил и изслушал в петък съдебно-психиатрична експертиза за състоянието на подсъдимия, който страда от алкохолна зависимост. Прокуратурата намира присъдата за справедлива и съответна на тежестта на престъпното деяние. Михайлов пък припомнил, че пострадалият Фахредин е провокирал инцидента и поискал варненските магистрати да го накажат условно, а не ефективно. До 60 дни съдът ще се произнесе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право