Каракачанов изпрати 35-ия контингент в Афганистан с икона на Св. Георги

МЗ и областните болници се договориха за преструктуриране 200 млн. лв. са общите задължения на държавните болници, 57 млн. са вече просрочени

Хасковлията, който уби жена си от бой, вече е обвиняем Грозят го от 3 до 12 години затвор

НВУ ще подготвя кадри за управление на въздушното движение Атрактивната специалност е разкрита по договор между военния ВУЗ и РВД

Дават общинско жилище на вдовица без дом

Алианц заема водеща позиция в животозастраховането

По 20 000 лв. глоби за наркопроизводители

Уседналост до школото дава предимство на първолаци

Почти три години след трагедията Варненският окръжен съд реши: Три години затвор за гинеколог, причинил смъртта на бебе

Елена Йончева: Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация

Наложиха ограничения за Котленския проход Пътищата Твърдица-Елена и Сливен-Стара река - забранени за камиони

Клошарско „общежитие“ пламна на 19-ти етаж Запалена свещ е станала причина за пожара

ВМРО: Опасни секти и крайни учения настъпват в цялата страна Воеводите готвят напълно нов закон за вероизповеданията

Министър Ангелкова: Директната авиолиния София-Баку ще увеличи броя на туристите

КС отряза Мая Манолова за частичното изплащане на заплати

Близнаци рецидивисти въвлечени в капан за мнима плячка на 68 000 лева, за да бъдат изнудвани 32-годишните Илия и Станчо Славчеви-Червеите отиват на съд за стрелба по трима от подземния свят в Търново

Снимка: Архив

Близнаци рецидивисти от Павликени застават в сряда пред Окръжния съд във Велико Търново за опит за убийство на трима представители на подземния свят в старата столица.

До саморазправата се стигнало след като братята били вкарани в капан за мнима плячка от 68 000 лева. Скандалното разкритие до момента се пазеше в тайна, а схемата е подробно описана в обвинитлния акт срещу 32-годишните Илия и Станчо Славчеви, по-известни с прозвището Червеите.

Айдън Хюсеинов, Карамфил Бижев и Альоша Атев с помощта на трети лица, решили да подмамят двамата павликенчани с тежки криминални досиета във Велико Търново ,за да откраднат кътани в метална каса 68 000 лева. След това планът бил двамата Славчеви, да бъдат отвлечени и изнудвани за много пари, защото са от заможна фамилия. Загворът обаче се провалил, защото близнаците нахлули в офиса на Айдън и Карамфил въоръжени и едва не убили на място Карамфил Бижев, Айдън и Альоша след като открили огън по тях.
Братята Славчеви сега ще отговарят пред Темида за опит за убийство на три лица и за кражба на 250 лева.

Екшънът се разиграл в центъра на Велико Търново на 18 януари 2016 г. час преди полунощ в офиса на Карамфил Бижев в административна сграда до театъра на ул. „ Асен Златаров“. Близнаците се озовли на адреса, с намерение да задигнат 68 000 лева. Илия бил въоръжен с „Макаров“, а Станчо с щанга. Разбили касата, но в нея имало само 250 лева. През това време в офиса влезли Айдън, наемателят Карамфил и Альоша. Те заварили апашите на местопрестъплението и близнаците открили стрелба. По Бижев стреляли четири пъти,но само два куршума пронизали тялото му. Айдън по чудо бил улучен в токата на колана. Братята пребили жестоко ранения Бижев и после се прибрали в Павликени. Няколко часа по-късно били арестувани,а множеството експертизи по разследването доказали безспорно вината им.
При разследването е установено, че клопката е била подготвяна месеци наред. Офисът на Карамфил Бижев бил нает за срещи и уговорки  с приятели от контингента още през есента на 2105 г. Имало метална каса за съхранение на пари от сделки на хора от обкръжението на наемателя, който бил и охрана на Айдън. Сред тези които ползвали офиса и касата, бил и Цветомир Кирилов, който пък се занимавал с търговия с коли втора употреба.

„По такъв повод се запознал с Илия Славчев и разбрал, че той и близнакът му Станчо са от много богато семейство в Павликени. Споделил с Айдън, Карамфил и Альоша. Така групата решила да въведе в заблуждение близнаците и да ги подмами в офиса, където уж имало 68 000 лева. Кирилов разказал на близнаците информацията за парите в сейфа, а те му повярвали ,но не знаели, че той е в комбина с Бижев и Айдън и не заподозрели, че това е номер“, пише в обвинителния акт срещу Славчеви.

Така около 22 часа на 18 януари миналата година Цветомир Кирилов посрещнал братята в подземния паркинг на мола във Велико Търново. Славчеви били с БМВ,в което седнал и Кирилов и заедно пристигнали до театъра. После се разиграла нощната стрелба.

Двамата близнаци са с богати криминални досиета и имат общо 30 присъди до момента. Айдън Юсеинов наскоро пък  бе осъден като тартор на организирана престъпна група за разпространение на дрога. Криминлно проявени са и другите от неговото обкръжение в конкретния сюжет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.