Близо 1 млн. лв иска община Велико Търново за почистване на речни корита

Общо 11 искания за финансиране от общини от Великотърновска област са одобрени и ще бъдат изпратени за разглеждане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

По време на заседание в четвъртък на Постоянната комисия за изпълнения на дейности и задачи в Областна администрация в старата столица, бяха подробно представени констатациите от проверките на постъпилите документи. От Община Сухиндол са постъпили искания за отпускане на 901 817 лв за ремонтно-възстановителни работи на читалищни сгради, за оградни зидове и отводняване на гробищен парк и реконструкция на църква.

От Община Стражица настояват за финансиране на авариен ремонт на два язовира на обща стойност 567 520 лв.

Общинската управа на Велико Търново пък настоява да получи средства за почистване на речни легла с критични участъци по тях, които са с нарушена проводимост и повишен риск за разливи и наводнения, застрашаващи населени места, както и стопански обекти, жилищни сгради и инфраструктура на стойност 935 352 лева.

Община Полски Тръмбеш пък се нуждае от 238 620 лв, които да вложи в аварийно-възстановителни работи на отводнителен канал в село Куцина и в спешен ремонт на част от улица в село Климентово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България