Близо 100 кг марихуана са открили и иззели криминалисти на ОДМВР-Пазарджик

марихуана

Близо 100 кг марихуана са открили и иззели криминалисти на ОДМВР-Пазарджик и колегите им от Районното управление по противодействие на производството, разпространението и притежаването на наркотици, съобщават от МВР.

Криминалистите извършили претърсване в къщата на Г.Г./43г./ от село Алеко Константиново. В двора на имота открили прикрити в оранжерия три растения, достигнали височина до 3.5 метра, реагирали при направения полеви наркотест на канабис. Общата маса на трите изкоренени растения е около 58 килограма. В къщата полицаите намерили и около 410 г суха листна маса- марихуана.

Ден по-късно аналогична полицейска операция била проведена и от екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Полицаите претърсили имота на 59-годишния И.К. от пазарджишкото село Огняново. В двора открили оранжерия с четири растения марихуана, а в две от помещенията на къщата – оставена за сушене листна маса. Общото количество на иззетата дрога е около 36 килограма.

По случаите са образувани полицейски производства, материалите по които са докладвани на Окръжната прокуратура в областния град. Работата по разследване и документиране на престъпната дейност продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право