Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

Пишат нов закон за търговските марки

Ерик Рубин: Казусът с българските граждани, за които се иска екстрадиция, трябва да бъде решен между правосъдните министерства на САЩ и България

КЕВР може да спре сделката с ЧЕЗ (обзор) Регулаторът решава при продажба на над 20% от капитала на енергийно дружество

Мъж крие 3 години трупа на майка си Засега е обвинен само за измама

Бомбичка разби камера на КАТ Самоделката е от миниум и бронз

1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

Откраднатата от Пловдив линейка беше открита пред софийската болница “Св. Анна”

Ген. Боцев: Държим колкото може по-бързо правителството да сключи договора за нов изтребител

Съдът остави в ареста всички от кметската завера в “Младост” Прокуратурата потвърди за четвърти задържан в началото на акцията. Не е свидетел, но е в СРС-тата

Дядо отиде до магазина и изчезна

Близо 100 народни носии получиха децата от 4 детски градини в Община Свищов

Близо 100 нови народни носии получиха децата от 4 детски градини в Община Свищов на 1 март. Народните облекла са доставени благодарение на реализирането на мултикултурен проект „Толерантни и единни заедно и във всичко“, по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Децата и техните ръководители посетиха Общината, за да получат официално народните облекла.

Кметът на община Свищов Генчо Генчев пожела на децата да тачат българските традиции и да носят със здраве новите си носии.

Проект „Толерантни и единни заедно и във всичко“, по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ е на стойност 305 486 лева. Разработката цели да се повиши мотивацията и интереса на децата от етническите малцинства в Община Свищов към участие в образователния процес. Да се повиши заинтересоваността и участието на родителите им в училищния живот, и да се съхрани и развие културната им идентичност. Приобщаването на тези деца към образователната система ще създаде условия за пълноценното им изграждане, като граждани на Република България и ще им помогне да постигнат успешна професионална, социална и творческа реализация.

В рамките на проекта ще бъдат изпълнени дейности, които ще доведат до успешна и устойчива образователна интеграция на децата от ромски произход в Община Свищов, и до трайното им задържане там. Планирани са дейности с децата и техните семейства, които ще ги приобщят към образователния процес и дейности, които са свързани със съхраняване и развиване на културната им идентичност в интеграционна мултикултурна, и толерантна среда.

Проектът цели също така повишаване квалификацията на хората, които работят с деца от етническите малцинства и прилагане на придобитите умения в работата с ромските деца в най-ранна възраст – от 3 до 6 години.

Високият професионализъм на обучения персонал в учебните заведения, би довело до мотивиране на родителите с ромски произход да не лишават децата си от записването им в детските градини, което е предпоставка за успешно преодоляване на езиковата бариера и по този начин ще се улесни достъпа им до следващите фази на образование.

Предвидените дейности за работа и срещи с всички деца в най-ранна възраст, без значение от пол, раса и етнос, ще допринесе до повишаване като цяло на етническата толерантност. Това е един иновативен подход за Община Свищов.

Проектът, с продължителност 14 месеца, ще се изпълнява от община Свищов в партньорство с ДГ „Зорница“ – село Ореш, с филиалите към нея в селата: Морава, Драгомирово, Овча могила и Фондация “Екип”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.