Близо 150 акта след специализирани проверки на ИА „Автомобилна администрация“ и МВР

ИА "Автомобилна администрация" и органите на Министерството на вътрешните работи са съставили близо 150 акта от началото на годината. Основната цел на операцията е ограничаване на нарушенията и извършването на нерегламентиран превоз на пътници в района на летище София, съобщиха от пресслужбата на МТИТС.

До момента са проведени 830 специализирани проверки. Заловен е един водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане, без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобила са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. "помпи".

Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Другите най-често срещани нарушения са управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, липса на удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки, уточняват от МТИТС. При част от водачите е констатирано, че управляват таксиметровите автомобили, без да са ползвали задължителната седмична почивка.

Коментари

Задължително поле