Близо 200 деца от Лясковец се включиха в Х конкурс за най-красива коледна честитка

Десетгодишна е вече историята на лясковския конкурс, в който деца от детските градини и по-големи ученици от общинските училища се съревновават. Надпреварата е за най-добър майстор на коледно-новогодишна картичка, която малките творци рисуват или апликират. През годините децата усъвършенстваха уменията си и всяка година показват все по-добри резултати. Идеята за учредяване на конкурса е да се разгърне потенциалът на децата, да развият творческото си мислене и да изваят върху белия лист своите идеи, да нарисуват своите мечти. Почти всяка година в този конкурс събраните за участие картички са над 200. И тази година желанието на децата да участват в надпреварата надхвърли очакванията на журиращите специалисти.

192 са представените честитки за съревнованието, а журито и тази година имаше не леката задача да класира най-красивите от тях. Изборът, както винаги, беше особено труден, тъй като малките творци с всяка изминала година стават все по-добри. Всички картички са оценени на много високо ниво, но наградените автори са само 30 на брой художници. Те бяха поканени да се срещнат с кмета на Общината д-р Гецова, за да получат грамоти, подарък и похвала за уменията си. Д-р Гецова благодари на деца, учители и родители, които присъстваха на награждаването, за активното включване на детските заведения и училищата в Общинския конкурс в продължение на 10 години. „Картичката е символ и знак за добри приятелски чувства и прави връзката между адресат и адресант много специална, а посланието на рисунките и пожеланията са мил жест към получателя, особено в навечерието на светли празници. В това се убеждаваме вече 10 години и вместо на лясковските деца да им омръзва, всяко следващо издание на конкурса е все по-впечатляващо за участниците, които са апликирали още в първите групи на детската градина и продължават да рисуват в средния курс на училището”, каза д-р Гецова.

Тази година създателите на най-оригиналните честитки са Ивелин Димитров от ДГ „Радост”, Борис Бояджиев от ДГ „Славейче”, Мартин Попов от ДГ „Вълшебство” и Михаела Николова от ДГ „Пчелица”, които бяха класирани съответно на първо, второ, трето и четвърто място. Техните творения са предназначени за Президента Румен Радев, за вицето му Илияна Йотова, за председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и за министър-председателя Бойко Борисов. Те и още 26 деца получиха поздравленията на кмета, а после се снимаха за спомен с д-р Гецова. Картичките на първенците и всички останали ще бъдат изпратени с поздрав-послание и до народни представители, министри, кметове, председатели на общински съвети, директори на институции, приятели и колеги от различни общини. За поредна година с честитките на децата ще бъдат стоплени за празниците сърцата на възрастни хора от Община Лясковец – потребители на Домашния социален патронаж и на почасови социални услуги, хора в неравностойно положение, самотни и болни лясковчани.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони