Близо 200 души протестираха пред НС срещу джендър идеологията

Около 200 души се събраха на протест пред Народното събрание, обявен като насочен срещу джендър идеологията. Недоволството на протестиращите е провокирано от възможността да бъде ратифицирана т. нар. Истанбулска конвенция.

"Основно право на човекът е да живее непокварен", "Не на Содом и Гомор в училищата", пише на част от множеството плакати, които носят протестиращите. Някои от тях заявиха пред БНР: "Човек сам може да определя своя пол и да променя своя пол в противоречие с определения му при раждането му въз основа на неговите биологични характеристики. Тоест игнорират се тези характеристики и полът се определя според вътрешното усещане на човека, какъвто той се усеща, което мислим, че не почива, първо, на обективната наука, и второ - това е разрушително за идентичността на личността".

"Аз съм против насилствения начин тази конвенция да налага определени идеи за брака, за семейството, за възпитанието на децата", заяви друг от демонстрантите.

Протестиращите ще внесат в понеделник в Народното събрание и Министерския съвет декларация срещу повторното внасяне на Истанбулската конвенция за ратифициране в парламента и налагането на джендър-идеологията в българското общество.

Подобен протест се провежда и във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България