Близо 300 хил. лева са били откраднати от инкасо автомобила в София

Снимка: Архив

Около 300 хиляди лева е вероятната сума открадната при обира на инкасо автомобил извършен пред столичен мол на бул. "Цариградско шосе". Пред БНР директорът на СДВР Старши комисар Младен Маринов уточни, че повече от половината пари превозвани в микробуса не са взети от крадците:

"Има сума пари, която липсва, но към момента материално отговорните лица правят точна ревизия, за да се установят точно щетите. Интересното е, че има и голяма сума пари, която е останала. Говорим от порядъка на около 700 000 лева, като повече от половината в момента са оставени в буса, въпреки че са имали възможност да вземат абсолютно всичко", заяви Маринов.

Въоръженият обир е извършен около 22 часа снощи. Нападателите са издебнали момент, в който в инкасо автомобила е имало само един служител. Те са го заплашили с пистолет, вързали са го и са тръгнали с буса преди да се върнат останалите охранители. Малко по-късно двамата мъже са казали на шофьора да спре, слезли са и са избягали. В буса са били открити вързаният охранител, който не е пострадал, както и част от парите, които са превозвали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България