Близо 315 хил. лв. събра кампанияна на БЧК в помощ на пострадалите от наводненията в Бургаско

До момента са събрани около 315 хил. лв. за пострадалите от наводнения в Бургаско. Това каза пред БНТ Ясен Сливенски, директор на „Мениджмънт на бедствията“ към Българският червен кръст, който представи новата кампанията на БЧК за пострадалите при катастрофата край село Микре.

Той заяви, че целта да се подпомогнат хората, които имат най-голяма нужда. Вчера в Деня на християнското семейство от БЧК обявиха банкова сметка, чиято цел е набиране на средства за незрящите хора от Перник, които пострадаха при тежката катастрофа край село Микре.

"Хората имат нужда сега. Нашите колеги в Перник и тези тук взеха това решение. Сега е моментът да помогнем. Доста са пострадалите. Това не е за първи път. За пореден път отправяме призив нека да помогнем сега. Целта е да помогнем максимално на хората в нужда", коментира Сливенски.

Той съобщи, че продължава кампанията за наводнения в Бургаско. Работи се по възстановяване на къщите. Очаква се до 2 седмици хората да влязат в ремонтираните помещения. До момента са събрани близо 315 хил. лв като приоритет се дава на селата, които са най-наводнени. Над 200 хил. лева са събрани от смс-и. По думите все повече стават дарителите и доброволчеството набира все по-голяма популярност у нас.

На страницата на БЧК могат да се видят всички каузи и всеки, който иска, може да подкрепи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България