Близо 55 000 души са посетили къщата музей на Левски в Карлово през 2016 г.

54 760 души са посетили през 2016 г. къщата музей „Васил Левски“ в Карлово, като повече от половината от тях – 29 200, са били ученици и студенти от различни градове на българия. Само за една година броят на посетителите се е увеличил с близо 8000 души, а според директора на музея Дора Чаушева това се дължи на непрекъсното засилващия се интерес към живота и делото на Апостола на свободата и то предимно сред младите хора.

В навечерието на 144-годишнина от гибелта на Апостола на свободата в препълнената зала „Васил Караиванов“ в Карлово бе представен спектакълът „Левски от векове за векове“. Ученици от СУ „Васил Левски“ пресъздадоха сцени от живота на своя патрон и идол за всеки българин – Васил Левски.

Прозвучаха песни и стихове, посветени на Дякона, а мажоретен състав към училището зареди публиката с вълнуваща емоция. „Пак ме накарахте да се гордея с вас. Благодаря ви за духа, който носите в себе си, за усмивките, с които славите България и името на Левски!“, бяха думите, с които директорът на СУ „Васил Левски“ Мариана Манчева се обърна към участниците в спектакъла и им подари по една книжка „Разкажи ми за Левски“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.