Близо 60 000 къса контрабандни цигари иззеха служители на МВР

При съвместна опирация на служители от ОДМВР-Хасково и служители на Митница Бургас на ГКПП Капитан Андреево снощи са иззети 11 560 къса цигари без акцизен бандерол, 13.9 грама зелена тревиста маса и 4.6 грама канабис, 706,300 грама златни накити, 4733 текстилни изделия и 414 чифта обувки. Съставени са по едно досъдебно и бързо производство 8 акта по Закона за митниците, съобщиха от МВР.

Съвместните действия са предприети с цел противодействие на контрабандата, превозването и съхранението на акцизни стоки без бандерол и други закононарушения на Закона за митниците, Закона за марките и географските означения, Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. В хода на операцията са проверявани лица, леки автомобили, микробуси и автобуси.

Полицаи от столичното Второ РУ са иззели 42 600 къса цигари без бандерол. На 28 юни, около 9.40 ч. в хода на полицейска операция по противодействие на разпространение на акцизни стоки без бандерол служители от Второ РУ задържали А.А./38г./. Акцията била проведена на територията на ж. к. „Филиповци”, след получен сигнал за мъж, разпространяващ акцизни стоки без бандерол.

При последвалите процесуално- следствени действия в дома на А.А. полицаите намерили и иззели 42 600 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. По случая било образувано досъдебно производство, а А.А. е задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Над 2000 къса цигари и 10 кг тютюн са иззели служители на ОДМВР – Плевен входа на полицейска операция срещу противодействието на акцизни стоки. На различни места в частен дом в Кнежа, обитаван от 33-годишна жена, са открити 2036 къса контрабандни цигари от различни марки. Уведомена е прокуратурата, по случая е образувано досъдебно производство.

10,660 кг насипен тютюн 100 къса цигари са отрити в тайници на кооперативния пазар в Плевен. За случая са изготвени четири констативни протокола.

2499 къса цигари от различни марки и без български акцизен бандерол са иззели вчера служители на сектор „Противодействие на икономическите престъпления“ при областната дирекция в Кюстендил. Контрабандната стока била открита на работното място на 51 – годишна жена. Работата по документирането на престъпление против данъчната система продължава.

Полицаи и антимафиоти са иззели контрабандни цигари и тютюн в Брезник и Трън. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник, колегите им от Териториален сектор „Борба с организираната престъпност“ и представители на РУ – Брезник проверили къща в брезнишкото село Велковци, обитавана от двама мъже с постоянен адрес столицата.

Намерени и иззети са 2600 къса саморъчно направени цигари без бандерол и около 400 грама кафеникава ситно нарязана листна маса със специфичен мирис на тютюн. Срещу 54-годишния Н.Х. и В.Т./31г./ е образувано административно-наказателно производство и работата продължават служители от РУ – Брезник.

Около един килограм тютюн е иззет от къща за гости в трънското с. Бусинци. Полицаи от РУ – Трън посетили имота, собственост на 61-годишня Н.Г. по сигнал за семеен скандал. При извършената проверка е открит плик с около един килограм суха листна маса с кафеникав цвят и мирис на тютюн. Срещу 61-годишния мъж е започнато досъдебно производство. Работата по разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България