Близо 60 000 опаковки с бонбони задържаха митничари

56 448 опаковки с бонбони с имитационни изображения на анимационния герой „Hello Kitty" задържа Митница Бургас за нарушени права върху интелектуална собственост, съобщават от Агенция "Митници".

Пратката е пристигнала на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център"  в корабен контейнер със стоки от Китай,  декларирани като внос за България. Митнически служители от сектор „Оперативен контрол" към отдел „Митническо разузнаване и разследване"/МРР/ в Митница Бургас селектират контейнера за щателна митническа проверка. При извършената проверка на 11 август 2017 г. се установява, че съдържанието на контейнера отговаря  на декларираните стоки по вид и количество, но 196 от колетите в контейнера съдържат 2 352 кутии с общо 56 448 опаковки с  бонбони с имитиращи изображения на популярното коте „Hello Kitty".

Пратката с бонбони е задържана от митническите служители в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения. Митница Бургас е сезирала за случая официалните представители в България на правопритежателя на търговската марка за установяване дали задържаните стоки са фалшиви.

В получен официален отговор до Митница Бургас днес правопритежателят съобщава, че след направен анализ от тяхна страна е установено, че задържаните стоки с изображения на „Hello Kitty" са фалшиви и са нарушени правата върху интелектуалната им собственост.

Задържаните бонбони  подлежат на унищожаване под контрола на Митница Бургас, като разходите за изпълнение на процедурата са за сметка на правопритежателя на търговската марка.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право