Путин внесе в парламента пакет с изменения на Конституцията

Община Елена стимулира изрядните данъкоплатци

Хотелиери и ресторантьори започват символични протести

Проф. Тодор Кантарджиев: Първият контакт с вирусa на хепатит А става в училищата

ВМРО: Нужна е цялостна държавна политика спрямо маргиналните групи, за да не се повтарят Галиче, Сотиря и Русе!

В Банско ще заработи учебна база на научно-практически център по туризъм

Григор сам измислил шарения екип

Спасиха възрастна жена от горящата й къща в село Бели Искър

Мъж изгоря при пожар, друг се обеси

Пламен Димитров: 6500 от работещите във ВиК към септември са били на минимална заплата

Три жертви на лошото време в Испания

„Зелените“ пак натискат за опасния тунел край Кресна Рисковият проект за АМ „Струма“ отпадна преди години

Спипаха над 10 младежи с наркотици в Русе за няколко дни

Стари дървета възпитават като скулптури в шуменско училище Четвърта творба краси СУ "Сава Доброплодни"

На 59 млн. лв. възлиза проектобюджетът на Търговище Проектиране на нови улици и ремонти на съществуващи залага кметството

Близо 6,6 млн. лв. за капиталови разходи планират в Търговище

Снимка: Архив

На близо 6,6 млн. лв. възлиза проектът за капиталови разходи на община Търговище, който ще бъде обсъден на предстоящата първа сесия на Общинския съвет в края на януари. Сред планираните дейности е изграждане на светофарна уредба на кръстовището в района на полицията и болницата. Монтирането й е наложително, поради натовареното движение, след извършените ремонти, както и изграждането на новата свързваща улица между центъра и кв. Запад, уточняват от общината. Заложено е монтирането и на светофарна светодиодна уредба и таймери за обратно броене на ул.”Хаджи Димитър”, като средствата са от целево дарение.

След проучване на възможностите и видовете системи, в капиталовата програма за настоящата година, е записано и изграждане на система за електронно наблюдение на метеорологичните показатели, сред които фини прахови частици и радиация. Системата ще има две станции за автоматично измерване, разположени на сградата на кметството в кв. Въбел и в центъра на Търговище. Обществената поръчка за доставка и монтаж е готова и ще бъде пусната непосредствено след приемане на годишния бюджет, част от който е и капиталовата програма.

В нея са заложени общо 68 позиции, сред които са: ремонти на улици в града и селата, включително и тротоари, както и на сгради на детски градини и ясли, училища и пенсионерски клубове. Предвидено е започване на подмяна на дограмата на сградата на Центъра за младежки дейности и инициативи. Ще се стартират и дейности по благоустрояване на околоблокови пространства. Разчетени са средства за изработване на инвестиционни проекти, които са задължителен етап преди ремонти на различни обекти, нуждаещи се от обновяване, допълват от кметството в Търговище.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.