Близо 75 хиляди туристи са посетили Перперикон през 2016 г.

Близо 75 хил. български и чужди туристи са посетили Перперикон през 2016 г., което е лек ръст спрямо предходната година с близо 2 хил. души. Това отчете директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Даниела Коджаманова, информира БНТ.

Тя посочи, че сред туристите са деца и хора в неравностойно положение, освободени от входни такси. Увеличение, също с около 2 хил. души, има и на посетителите в регионалния музей, който е разгледан от около 14 хил. туристи. През годината е предизвикан и интерес към художествения отдел "Станка Димитрова", посрещнал 500 посетители, обясни Коджаманова. Тя каза, че приходите от посещения на археологическия комплекс за изминалата година са близо 165 хил.лв., а заедно с постъпленията от входни билети на музея и на картинната галерия, постъпленията в общинската хазна надхвърлят 200 хил.лв.

Даниела Коджаманова отчете, че характеристиката на посетителите в региона е устойчива. Преобладават българските туристи, голяма част от които са семейства, показващи на децата си културното наследство на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм