На 19 септември 2019 да почерпят

Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

Близо 8,6 млн. лева събра от местни данъци и такси Сливен

8, 571 млн.лева са събрани от местни данъци и такси през първите четири месеца на годината – съобщиха от общината. Това включва периода, в който плащането можеше да става с 5 процента отстъпка.

62 процента е изпълнението на имотния данък спрямо заложеното в бюджета, 59 и 49 на сто – на таксата за смет и данъка за моторните превозни средства.

Дирекция „Местни данъци и такси“ продължава да издава актове за установяване на задължения на неизрядните платци, като целта е да се прекъсне петгодишната давност – казаха още от общината. При продължаващо неплащане се предприемат действия за тяхното принудително събиране. От началото на годината са образувани 340 дела, които представляват 96 на сто от делата, образувани за цялата минала година. „За съжаление има лица, които предприемат плащане едва, когато видят призовките си” – коментира началникът на дирекцията Методи Лаков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.