Блондинка фараон губи близо 800 000 лв.

Ужилените от строителната пирамида на Ивелина Леонидова едва ли ще си видят парите

С решение на Варненския апелативен съд в полза на държавата се отнема собственост за 797 150 лева от скандалната бизнесдама. Това съобщиха вчера от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Отнетото от Ивелина Леонидова представлява недовършена сграда на ул.”Добротица” 8 в центъра на Варна със 7 апартамента в груб строеж, три магазина, лек автомобил”КИА” и пари по сметки. Производството срещу нея е започнало след повдигнато обвинение за измама още преди 10 г.

Всъщност строителната пирамида на Леонидова с двете фирми “Леонарх Билдинг” и “Белла Вива” е глътнала над половин милион лева за две кооперации на ул.”Добротица”8 и “Ендрю Карнеги”, както писа “Труд”. Ужилените 12 новодомци са хлътнали с различни суми, но най-много пари - над 90 000 лева, е изгубил бивш корабен механик. Част от измамените са осъдили с граждански иск дамата във Варненския окръжен съд, но още не са си видели парите.

Ивелина на два пъти бе обявявана за издирване. С днешна дата такова лице не се издирва, казаха за “Труд” от варненската полиция.

Коментари

Задължително поле