Бляскава премиера на марката H8S

Снимки: Пламен Стоименов

Христо Стоичков се завърна с гръм и трясък в България. И вече голямата новина е факт - всеки фен на най-великия наш футболист ще може да "влезе в дрехите му". Буквално! Стоичков откри своята модна линия с марката H8S.

"Знаете, че осмицата е любимото ми чисто и ме е следвала през целия живот - каза Камата на бляскавата премиера и на неговия сайт www.8hristo.com в хотел "Маринела". - Мисълта ми е насочена към младите. И ще се радвам, който желае, да носи дрехите, които са направени от български производители и са от най-висока класа. Искам по света да знаят, че в България се правят най-добрите неща. Колеги в американския канал "Унивижън" вече имат като подарък мои фланелки и са впечатлени."

Всеки желаещ да си купи артикули от марката ще трябва да влезе във виртуалния магазин на официалния сайт на Стоичков. Ежемесечно на сайта ще се добавят нови артикули, които да радват и вдъхновяват почитателите на Христо и футбола.

Партньор №1 в него е издателска къща" Софтпрес", която издаде книгата "Историята", написана съвместно с Владимир Памуков. Само в България тиражът й достигна 70 000 броя. На днешната церемония Стоичков официално даде старт на продажбите на английски и испански. Заради пандемията на два пъти пропадна премиерата в Барселона. Но по желание на испанския гранд още на следващия мач срещу "Севиля" ще бъдат раздадени 45 копия на журналисти.

Досега "Историята" на Стоичков обиколи света с премиери в Чикаго, Торонто, Лондон, Варшава и 14български градове. Когато пандемията отмине, у нас ще бъде направена на поне още 20 места. А от чужбина има желание за турнета в Германия, Австрия и Италия.

На всяка от срещите в чужбина идваха представители на световни марки със специални дарове и желание за съвместно сътрудничество с Христо. Книгата ще се продава във всички фен магазини на "Барселона", както и в "Амазон".

Преводач на испански е Мария Вутова – превела и „Физика на тъгата“ на Георги Господинов – книгата – посланик на съвременната българска литература. Първите възторжени отзиви за испанския превод излизат под заглавието „Литературният Стоичков излезе на испански“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ