На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

БНБ печата 61 млн. броя нови банкноти догодина

Общо 61 милиона броя нови банкноти от три номинала ще отпечата БНБ през 2017 г., а разходите за тях ще възлязат на 7 млн. лв., предвижда бюджетът на централната банка за догодина.

В обращение ще влязат и нови 188 млн. броя, като това ще струва 11 467 000 лв., или с 4.7% повече спрямо 2016 г.

При определянето на необходимото количество банкноти и монети от БНБ са взели предвид подмяната на изхабените в процеса на обращение банкноти и поддържането на запаси от банкноти и разменни монети.

За експертизи и унищожаване на негодните пари през 2017 г. ще бъдат отделени 1,57 млн.. лв., като в тях е включено претопяването на сребърни монети на стойност 1,56 млн. лв.

За догодина БНБ предвижда с 2,7% до 94 млн. лв. свиване на разходите си за издръжка спрямо тази година. В сравнение с 2016 г. размерът им е намален с 2,57 млн. лв.

Според бюджета на централната банка през 2017 г. за заплати на персонала ще бъдат отделени 27,5 млн. лв. От БНБ отбелязват, че възнагражденията на членовете на управителния съвет на БНБ остават непроменени. Управителят на БНБ Димитър Радев и догодина ще получава по 15 368 лв. на месец, подуправителите по 13 173 лв., а другите членове на УС по 4391 лв.

Въпреки това бюджетът за заплати е с 883 000 лв., или с 3,3% по-висок спрямо утвърдените за 2016 г. Увеличението е свързано с промени в законодателството, обясняват от банката.

„Възнагражденията на служителите в БНБ не могат да бъдат по-ниски от възнагражденията на служители със сходни функции в други банки. Постигането на нивата на общите средномесечни възнаграждения в банките за групата „ръководен персонал“ (4341 лв.), както и запазването на общите месечни възнаграждения за групите „специалисти“ (в размер на 1938 лв.) и „поддържащ персонал“ (в размер на 1038 лв.) води до посоченото увеличение, установено след проведено проучване на нивата на възнаграждение в банките в страната“, пише в бюджета на институцията за догодина.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.