БНБ получи поръчката за отпечване на бюлетините, но "Демакс" ще е подизпълнител

„Печатница на БНБ“ АД ще получи обществената поръчка на ЦИК с предмет: „Изработка и доставка на хартиени бюлетини за гласуване в изборите за народни представители на 26.03.2017 г.“, реши избирателната комисия днес, след като приключи процедурата по пряко договаряне.

В решението на ЦИК обаче не се споменава, че БНБ ще има подизпълнители. Това ще са "Демакс" АД и "Демакс ДИ ПИ АЙ", става ясно от документацията по поръчката. Както е известно печатницата "Демакс" е свързана с Петър Кънев, който за предстоящия вот е водач на листата на "БСП за България" в Бургас.

След т.нар. Костинбродска афера с печатането на бюлетините беше натоварена БНБ, но печатницата на народната банка няма необходимия капацитет да изпълни и наема "Демакс" като подизпълнител.

"Демакс" АД е единственият кандидат и за поръчката на Министерския съвет с предмет „Изработка и доставка на книжа за произвеждане на избори за народни представители през 2017 г.“. Тази процедура също е приключила, но резултатите още не са публикувани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България