БНБ пуска сребърна монета „Голям гмурец“

От понеделник, 19 септември 2022 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „Голям гмурец“ от серията „Природно разнообразие в Република България“. Цената на монетата е 108 лева.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ №10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

В периода от 19 до 21 септември включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да купи от БНБ по една монета, независимо дали купува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за купуването на конкретната възпоменателна монета. След този период възпоменателната монета „Голям гмурец“ ще се продава без ограничения. Хората, които купуват възпоменателни монети, трябва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика