Боби Михайлов: Могат да върнат ЦСКА в Европа

Президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че все още съществува шанс ЦСКА да участва в Европа през есента. Шефът на футбола ни обясни, че самият той не знае много по случая и разкри, че заради "червените" е ходил до Стокхолм, за да разговаря с членове на УЕФА.

"Решението е взето в Нион - обясни Михайлов. - Знам това, което знаете и вие. 12 минути преди жребия получихме писмо, че изваждат клуба от турнирите. Нямаме друга информация. ЦСКА обжалва, защото има такова право. Има бърза процедура, ако те спечелят в рамките на 4-5 дни, може да бъдат върнати в турнира. Когато влязат юристи във футбола, никога не сме наясно. Не се решава на терена, а в съдилищата."

Михайлов коментира и казуса с издаването на лиценз за евротурнирите на "червените": "БФС е издал лиценз и за българското първенство, и за Европа. Нашата комисия го издава на 29-ти май, когато получихме писмо, че ЦСКА е изваден от евротурнирите. Първо, ЦСКА при нас не е нов клуб, защото това е правоприемник на „Литекс“, а УЕФА го смята за нов отбор. Това е разликата. Не им знам всички закони в Швейцария. Заради всички тези неща се наложи да ставам и юрист."

Михайлов призна, че е направил всичко възможно, за да защити интереса на българския отбор. На въпрос какви са били действията му, той призна: "На мен не ми се ходеше в Стокхолм на финала от Лига Европа, но отидох, за да разговарям с хората от комисията, които отговарят за лицензите. Очевидно това не е дало резултат, след като не се получиха нещата."

Коментари

Задължително поле