Павлос Накузи, ликвидаторът на „Олимпик“: Всички кредитори, от България и Кипър, ще бъдат третирани еднакво

Почина легендарният басист на ФСБ Ивайло Крайчовски

БТПП: Намалява времето за разплащане между фирмите в България

Адвокат по застрахователно право за казуса „Олимпик“: Основният пропуск е на законодателя Внормативния акт, според който работи КФН, няма надзор над клонове на чужди застрахователни компании, каза Николай Димитров

Деница Златева: Правосъдният министър трябва да поеме отговорност за краха на Търговския регистър

Премиерът поздрави мюсюлманите за Курбан Байрам

75-годишен шофьор блъсна и уби 20-годишен работник

Как най-бързо можеш да се отървеш от 80 излишни килограма?

Гръцката полиция спря протест пред посолството на Италия

Кози спряха работата на метрото в Ню Йорк за 2 часа (ВИДЕО, СНИМКИ)

Шефът на болницата в Сливен: Няма да скрием нищо за починалата родилка

Mюсюлманите по целия свят отбелязват Курбан Байрам

Тръмп е готов да разгледа отмяната на американските санкции срещу Русия

Билбордове по магистрала „Тракия“ призовават към разумно шофиране

Ким Чен-ун разкритикува здравеопазването в Северна Корея

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара и председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели бе потърсен от „Труд” по повод декларацията на работодателите срещу зеления рекет.

В България има хора, за които не е ясно дори откъде се финансират, но спират големи инвестиции. А без инвестиции няма нови работни места – тази теза изказа пред “Труд” Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара и председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР). Той бе потърсен за коментар заради декларацията на АОБР срещу “зеления рекет”, разпространена в сряда.

В нея членуващите в АОБР – Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, обявяват, че “шепа псевдоеколози спират икономическото развитие на страната ни”.
Божидар Данев даде пример за такова блокиране – двете концесии в Трън и Добруджа. Първата бе за злато, а втората – за природен газ. Те бяха спрени след иницииране на местни референдуми, в чието иницииране участваха и зелените. Кампанията за допитванията се състоеше единствено от зелени манипулации за унищожаване на природата и хората повярваха.

“Тези концесии бяха абсолютно законни, а референдумите, с които бяха отхвърлени, нямат никакво правно основание. Такова поведение спира развитието на цялата икономика. Защо България да не произвежда повече злато, защо да не е независима от газови доставчици? Какъв е проблемът? С даването на концесиите законът бе спазен, но тези референдуми бяха организирани от някакви зелени”, каза Данев.
Според него българското правителство не бива да спира процедурите и трябва да даде зелена светлина на инвеститорите в Трън и Добруджа.

Относно декларацията на АОБР Божидар Данев обясни, че нейната цел е да се обърне внимание на проблема със зеления рекет. На въпрос ще инициира ли АОБР разговори с министри или с премиера, председателят на Асоциацията обясни, че по време на европредседателството на страната ни тази тема няма да бъде разисквана с властта.

Данев посочи, че след декларацията трябва да се разбере, че именно от работодателите зависи икономиката на страната.

“Но има и такива, за които не се знае откъде се финансират (зелените – б.а.). Извинявайте, но не може 12 години да не построим един лифт. За това време другите държави от Източна Европа създадоха толкова много. Говори се за някакви грешки в Натура 2000 и колко са важни. Съжалявам, но това е смешна история. Дори и вие, журналистите, само питате за увеличаване на доходите. Как да има увеличаване на доходите, като в последните години инвестициите намаляват. Когато няма инвестиции, няма по-високи доходи, няма и работни места”, обобщи Божидар Данев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Зелените са колосални глупаци и сигурно дори не осъзнават колко вредят с присъствието си

  2. естествено е да блокират… инак ненаялите се свине ще изринете всички ливади!

  3. Този само когато го видя и ми става ясно какво ще говори, дърт изкуфял номенклатурчик

  4. Само като се замисля колко проекта не са видяли бял свят заради тях! А защо ги няма в Странджа? Защо ги нямаше в Кресна?

  5. Защо инвестициите им са са свързани все с разрушаване на природата. Защо не инвестират в машиностроенето например, поле за действие тук колкото си искаш, защо не инвестират в разработване на зеленчукопроизводство, животновъдство. Все искат да грабят безплатно от природата. Но пасаран.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.